Süt parası nasıl alınır 2018? Süt parası ne kadar 2018? Kaç ay alınır? Süt parası sorgulama 2018 nasıl yapılır? Hepsi yazımızda.
Süt parası nedir?
Emzirme ödeneği olarak da bilinen süt parası, doğumun gerçekleşmesi durumunda, sigortalı kadına yapılan bir yardımdır. Eğer kadın sigortalı değil ise ve doğum yapmışsa sigortalı eşine bu yardım yapılır.
Süt parası kimler alabilir?
Süt parasını (emzirme ödeneği) şu kişiler alabilmektedir:
- 4A’lı çalışanlar
- 4B’li olup kendi adına ve hesabına çalışanlar, yani Bağ-Kur’lular.
Kamu görevlisi olan sigortalılara, 657 sayılı DMK’ye göre kendi kurumları tarafından süt parası yatırılmaktadır.
SGK süt parası alma şartları 2018 nelerdir?
Emzirme ödeneği alabilmek için şu şartlar sağlanmalıdır:
- 4A’lı sigortalıların doğum öncesindeki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması gerekmektedir.
- 4B’li sigortalıların yani Bağ-Kur’luların doğum öncesindeki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları priminin yatırılmış olması ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması şarttır.
- Dünyaya gelen çocuğun veya çocukların hayatta olmaları gerekmektedir.
SGK süt parası nasıl alınır?
Süt parası almak için il merkezlerinde SGK il müdürlüklerine, ilçede ise SGK merkezlerine başvuru yapılmalıdır.
Süt parası için gerekli evraklar nelerdir?
Gerekli evrak oldukça azdır. Doğum raporu ve talep dilekçesi yeterlidir. Talep dilekçesini SGK il müdürlüklerinden temin edebilirsiniz.
Süt parası ne kadar 2018?
1 Ocak 2018 tarihinden itibaren doğanlar için süt parası, 149 TL’dir.
Süt parası kaç ay alınır?
Birçok vatandaşımız bu soruyu sıklıkla sormaktadır. Süt parası, bir defalığına mahsus verilir.
İşinden ayrılanlar da alabilir mi?
Doğum gerçekleştikten sonra işten ayrılma süresi 300 gün olmamışsa yani işten ayrılma süresi 300 günü geçmemişse süt parası alınabilmektedir. Bunun için şart şudur: Doğumdan önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması.
Süt parası sorgulama 2018 nasıl yapılır?
Eğer süt parası başvuru işleminiz onaylandı ise sorgulama işlemini Ziraat Bankası aracılığıyla yapmalısınız. Eğer başvurunuzun onay süreci tamamlanmadıysa, onay verilip verilmediğini e-devlet aracılığıyla buradan yapmalısınız. E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz.
Başvurunuzun onaylandığını varsayalım. Bu durumda sorgulama işlemini Ziraat Bankası aracılığıyla yapmalısınız. Çünkü süt parası Ziraat Bankası’na yatırılmaktadır. Süt parası her ayın 8’i ile 14’ü arasında hesaplara yatırılmaktadır. Bunun için eğer internet bankacılığınız var ise sorgulama yapabilirsiniz. Yok ise size en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek T.C kimlik numaranızı vermeniz durumunda süt parasının yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz.
*** Süt parası (emzirme ödeneği) ile ilgili her türlü soru ve görüşünüzü bize iletebilirsiniz.***
Aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz.
selam ben mersinden fulya cok zor durumdayız lutfen allah ıcın yardımlarınız esırgemeyın bızden 2 yasında kızımız var 10 yasında oglumuz kırayı bıle zor karsılıyoruz kızımın masarflarını bıle zor karsılıyoruz yukarda allah var ınanmazsanız mersine gelir bakarsınız yada bize işe verin allah sevablarınızı coğaltsın yardım eden adını numarasını yazsın teşekkür edecegız arayıp iban TR380001000207613000935001 ziraat bankası
Mersin Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Biriminize giderek durumunuzu anlatınız. Eğer ilçede ikamet ediyorsanız kaymakamlığa gidiniz. Aylık 500 TL’ye kadar aylık bağlatma durumunuz olacaktır.