Solucan maması fiyatları 2018 nedir? Solucan maması hazırlama nasıl olur? Solucan maması satışı nasıl olur? Solucan maması yapımı nasıl olur? Solucan maması nasıl yapılır? Tüm cevaplar haberimizde.
Solucan Maması Fiyatları 2018
Solucan gübresi imalatı yapmak için solucanlara ihtiyaç vardır. Solucanlar için ise kaliteli mamalara… Eğer kaliteli mama kullanmazsanız, istediğiniz verimi ve kaliteyi yakalayamazsınız.
Dilerseniz solucan maması fiyatları konusuna geçelim.
Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var: 100 bin adet solucan için bir ayda ortalama yaklaşık 1.800 kg mamaya ihtiyacınız olacaktır. Ancak mamanın büyük bir kısmı sudur çünkü mamanın yaklaşık % 60’ı nemlidir. Bunu dikkate almakta fayda var.
Günümüzde 100 KG mama fiyatı yaklaşık 100 TL ile 200 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Alacağınız toplu mama miktarı arttıkça 100 KG fiyatı daha da düşecektir, merak etmeyin…
Solucan Maması Satışı
Solucan maması satışı e-ticaret sitelerinde yapılmaktadır. E-ticaret siteleri haricinde yüklü miktarda solucan maması satışı yapan firmalara da internetten kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Solucan Maması Hazırlama – Solucan Maması Yapımı
Taze sığır gübresi solucan maması hazırlama ve solucan maması yapımı için olmazsa olmaz. Bu oldukça kritik bir husus. Ayrıca solucan maması yapımı için bitkisel atıkları da kullanabilirsiniz. Bu bitkisel atıklardan en önemlisi çay posasıdır. Ayrıca; çimen, ot, mısır sapı, ağaçların yaprakları, yonca, fındık, fıstık, ay çekirdeği kabukları, yumurta kabukları, pancar yaprakları… Bunları kompost yapımında kullanabilirsiniz. Şurası önemli ama: Tuz – Asit ve kimyasal içerikten uzak durun! Aksi halde büyük problemler yaşarsınız.
Solucan Maması Yapımı Nasıldır?
Oldukça basit… Taze sığır gübresi ve bitkisel atıklardan doğrudan güneş görmeyen bir alanda bir karışım yapıyorsunuz… Oran 7/10 taze sığır gübresi ve 3/10 bitkisel atık olacak şeklinde… Solucanların en sevdiği bitkisel atığın çay posası olduğunu söylemek gerekiyor. Bu durumda solucan gübresi gerçekten çok kaliteli olacaktır.
Yaptığınız karışımı 4 günde bir karıştırıyorsunuz… Yaklaşık 10 karıştırma sonrası yani 40 günde fermente olacaktır. Fermentesiz olmaz aman dikkat… Ayrıca mama fermente edilirken sürekli % 80 nem oranını yakalamalısınız. Her karıştırmada mutlaka kontrol edin. Nem yetersiz ise sulayın.
Mamanın toprak ile temasını kesin… Bunun sebebi ise safkan solucan ırkı elde etmek… Ayrıca yanmış hayvan gübresi ile mama yapmayın sakın… Sonrasında sıradan solucan cinsi elde edersiniz.