KOSGEB yurtdışı fuar desteği olarak bilinen ancak asıl adı KOSGEB yurtdışı iş gezisi desteği olan bu destekle ilgili tüm detayları bu yazıda bulabileceksiniz. KOSGEB yurtdışı iş gezisi kapsamında yurtdışı fuarlara katılabilir, b2b görüşmeleri gerçekleştirebilir ve çeşitli organizasyonlara KOBİ olarak dahil olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise içeriğimizi dikkatli bir şekilde incelemeniz ve gerekli başvuru adımlarını atmanızdır.
KOSGEB yurtdışı fuar desteği nedir?
Bu destek kapsamında işletmelerin yeni teknik-teknoloji veya sektörel gelişmeleri takip etmelerine olanak sağlanır. Ayrıca uluslararası işbirlikleri tesis etmelerine veya artırmalarına destek olunur. Programın asıl amacı budur. Bu program sayesinde işletmeler yurtdışı iş gezisine katılır ve faaliyet alanlarıyla ilgili vizyonlarını geliştirirler.
Destek kapsamı için şunları diyebiliriz: KOSGEB Birimleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) veya Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen Yurt Dışı İş Gezisi Programlarında işletme temsilcilerinin aşağıdaki giderleri karşılanır.
- Konaklama giderleri
- Ulaşım giderleri (bulunulan yerden yurt dışı iş gezisinin düzenlendiği ülkeye veya birden fazla ülkeye gidilecek ise ülkeden ülkeye yapılan havayolu/karayolu/demiryolu/ denizyolu ile gidiş-dönüş ulaşım bileti ücretleri)
- Yurt dışı iş gezisi programı ile ilgili tercüme, rehberlik giderleri, fuar giriş ücretleri ve toplantı-organizasyon giderleri
Her bir yurt dışı iş gezisi için işletme başına sağlanacak azami destek; Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için 5.000 TL, Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için 3.000 TL’dir.
Yurt dışı iş gezisinin destek kapsamına alınabilmesi için başvuru esnasında KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı en az 10 (on) işletmenin yurt dışı iş gezisi programında yer alması gerekir. Bireysel olarak yurtdışı iş gezisine çıkamıyor ve destek alamıyorsunuz.
Yurt dışı iş gezisine ilişkin destek ödemesinin yapılabilmesi için; ilgili iş gezisine en az 10 (on) işletmenin katılması gerekmektedir.
İşletme adına işletme sahibi, ortağı veya çalışanı bu gezilere katılabilir.
KOSGEB yurtdışı iş gezisi desteğine ne zaman başvuru yapılmalıdır?
Destekten yararlanmak isteyen işletmenin, yurt dışı iş gezisi programı başlama tarihinden en geç 2 iş günü öncesine kadar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.
Yurtdışı iş gezisi konusu ile başvuru yapan işletmenin faaliyet konusu uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde, başvuru reddedilir.
Bu desteğin toplam üst limiti 20.000 TL olup destek oranı %60’tır.
Başvuru yapabilmek ve detaylı bilgi almak için ilinizde bulunan KOSGEB Müdürlüğü’ne gitmeniz sizin için yararlı olacaktır.
Desteğe ilişkin her türlü soruyu buradan bize iletebilirsiniz. En kısa süre içerisinde sorularınız cevaplanacaktır. Saygılarımızla.