KOSGEB Tanıtım Desteği 2018 | KOSGEB Katalog Desteği

KOSGEB TANITIM DESTEĞİ, 24.09.2018 TARİHİNDE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR. YENİ BAŞVURU KABUL EDİLMEMEKTEDİR. ARTIK BÖYLE BİR DESTEK YOKTUR.
AŞAĞIDAKİ BİLGİLER, 24.09.2018 TARİHİNDEN ÖNCE KOSGEB TANITIM DESTEĞİ ONAYI ALAN KOBİ’LER İÇİN GEÇERLİDİR. BU KOBİ’LER UYGULAMA SÜRECİYLE İLGİLİ BİZE SORULARINI İLETEBİLİRLER.
ŞU MAKALEMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TOBB Nefes Kredisi Başvurusu

KOSGEB tanıtım desteği nedir?

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor: Yurt içi marka tescil belgesi olmayan işletmeler bu destekten faydalanamaz. Eğer yurt içi marka tescil belgeniz var ise bu destekten faydalanabilirsiniz. Şimdi dilerseniz desteğin detaylarına geçelim.

İşletmelerin; işletmelerini ve ürün ve/veya hizmetlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtmaları için gerçekleştirecekleri faaliyetlerine destek verilir. Bu destek;

  • Ürün kataloğu giderlerini (KOSGEB katalog desteği)
  • Yurt dışında yayınlanan veya dağıtılan basılı yayınlara reklam verme giderlerini
  • Web/Mobil Tabanlı tanıtım giderleri kapsar. (KOSGEB web sitesi desteği)

Destek kapsamında yer alan alt destek kalemlerine ilişkin hususlar:

1. KOSGEB Katalog Desteği 2018 – Ürün Kataloğu

Destek kapsamında basımı gerçekleştirilecek ürün kataloğunun aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir.

  • En az 8 sayfa
  • En az 4 renk baskılı,
  • İçeriğinde işletmenin markası/unvanı, iletişim bilgileri, ürün/hizmet bilgileri, basım tarihi ve basımı yapan işletmenin/hizmet sağlayıcının adının bulunması
  • Destek kapsamında bastırılacak katalog sayısı en az 1.000 (bin) adet olmalıdır.

Her bir ürün kataloğu için işletmeye sağlanacak desteğin üst limiti 5.000  TL’yi, Program süresince ürün kataloğu için verilecek toplam desteğin üst limiti ise 10.000 TL’yi geçemez. Yani, bir ürün kataloğu için en fazla 5.000 TL destek alabilirsiniz KOSGEB’den. Program süresi, 3 yıl olması sebebiyle de ürün kataloğu için 3 yıl içinde en fazla 10.000 TL destek alabilirsiniz.

2. Yurt dışında Yayınlanan/Dağıtılan Basılı Yayınlara Reklam Verme

Eğer, yurt dışında yayınlanan veya dağıtılan basılı yayınlara reklam vermek istiyorsanız KOSGEB tanıtım desteğinden faydalanabilirsiniz. Yine bu destek kapsamında, yurt dışında yayınlanan/dağıtılan basılı yayınlara verilecek her bir reklam verme giderleri için işletmeye sağlanacak desteğin üst limiti 7.500 TL’yi, Program süresince yurt dışında yayınlanan/dağıtılan basılı yayınlara verilecek toplam desteğin üst limiti ise 15.000 TL’yi geçemez.

3. Web/Mobil Tabanlı Tanıtım Giderleri

3.1. KOSGEB Web Tabanlı Tanıtım – KOSGEB Web Sitesi Desteği

Ekonomi Bakanlığı tarafından “Ön Onay Verilen E-Ticaret Siteleri Listesi”nde yer alan e-ticaret sitelerinde yayınlanan tanıtım giderlerine destek verilir. Bu kapsamda ilgili e-ticaret sitelerine yapılan üyeliğin en az 1  yıl olması şartı aranır. Ancak e-ticaret sitelerine yapılan üyeliğin sadece site içi reklam ve reklam bandı (banner) giderlerini kapsaması durumunda destek sağlanmaz.

3.2. Mobil Tabanlı Tanıtım

Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarların işletim platformlarında (Android, IOS, vb.) işletmeye özel yapılan tanıtım uygulamalarına destek verilir. Bu uygulamalar; işletmenin iletişim, ürün, harita bilgileri ve işletmeye ait diğer tanıtım bilgilerini kapsamalı ve işletmeye ait web sayfasında uygulamanın indirme bağlantısı olmalıdır.

Her bir destek başvurusu için işletmeye sağlanacak desteğin üst limiti; Web Tabanlı Tanıtım Giderleri için 5.000 TL’yi, Mobil Tabanlı Tanıtım Giderleri için 7.500 TL’yi ve Program süresince Web/Mobil Tabanlı Tanıtım Giderleri için verilecek toplam desteğin üst limiti ise 15.000 TL’yi geçemez.

Destek oranı ve toplam destek üst limiti

Destek oranları:

  • 1. Bölgede yer alan işletmeler için % 50
  • 2. 3. ve 4. Bölgede yer alan işletmeler için % 60
  • 5. ve 6. Bölgede yer alan işletmeler için % 70

Program süresince desteğin toplam üst limiti 25.000 TL’dir. 3 yıl için geçerlidir.

KOSGEB tanıtım desteği ile ilgili sorularınızı bize her zaman iletebilirsiniz.

“KOSGEB Tanıtım Desteği 2018 | KOSGEB Katalog Desteği” üzerine 11 yorum

  1. Desteğe ilişkin her türlü soruyu buradan bize iletebilirsiniz. En kısa süre içerisinde sorularınız cevaplanacaktır. Saygılarımızla.

    Cevapla
    • Merhabalar,

      Destekten faydalanmanız için:

      – Marka tescil belgenizin olması gerekiyor.
      – KOBİ olmanız gerekiyor.
      – KOSGEB desteklenen sektörlerden birinde faaliyet göstermeniz gerekiyor.

      Tüm bunlar tamamsa KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmalısınız. Kayıttan sonra veya kaydınız var ise Kullanıcı adı ve şifreniz ile e-KOBİ üzerinden Genel Destek Programı Başvurusu yapmanız ve taahhütname çıktısı alarak bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne teslim etmeniz şart. Ardından KOSGEB tanıtım desteğine başvuru yapıp onay alıyorsunuz. Gerekli harcamanızı yapıp ödeme belgelerini kosgebe teslim ederek destek almanız gerekiyor. Çok detay var. Hangi aşamadasınız bilmiyorum.

      Cevapla
      • Mehmet bey zaten sizin personeli eleman olarak çalıştırmanız demek sigortasını ve maaşını ödediğiniz anlamına geliyor.ve siz sigortasını yaptırdığınız anda da artık çalıştığı için babasının maaşını alamıyor.yani siz bu işlemleri yapmadan(personeli sigortalı yapmadan) mı başvurdunuz nitelikli eleman desteğine.bunları bilmiyormusunuz siz.

        Cevapla
  2. merhaba; benim sorum nitelikli eleman desteği ile ilgili, personel babasından yetim maaşı almakta, kosgeb personel emekli diye eleman desteğini red cevabı verdi. yorumunuz nedir.

    Cevapla
  3. Merhaba,
    Kosgebden tanıtım desteği için başvuruda bulunduk.Haftaya fuara katılıcaz katalog bastırıcam.Uzman onayı bekliyoruz.Kataloglarında arkasında kosgeb ibaresi ve basım tarihi bulunması gerekiyor.Uzman onayından önce bastırmamız sorun teşgil edermi acaba ??

    Cevapla
    • Aslı Hanım,

      Size işin püf noktasından daha doğrusu kritik noktalarından bahsedeyim. Katalog için kriterleri zaten haberimizden de okumuşsunuzdur. Mevzuattan da okuyabilirsiniz. KOSGEB’in size destek ödemesi yapması için bastıracağınız katalogta olması gereken unsurlara dikkat edin. Tümünü sağlayın.

      Yine diğer önemli bir husus da basım tarihi ve fatura tarihi. Bu iki tarihin de uzman/müdür onay tarihinden SONRA olması gerekir. Aksi halde destek ödemesi alamazsınız. Katalogtan mutlaka bir örnek ayırın. Ödeme talebinde bulunurken sizden istenecektir.

      Size tavsiyem müdürlüğünüze gidin ve işin aciliyetinden bahsedin. Aynı gün içinde onay vereceklerdir.

      Cevapla
      • Bilgiler için çok teşekkür ederim,evet KOSGEBe giderek rica ettim aciliyetimizi belirttim ve erken onayladılar.
        Şimdi bir sorum daha olucak size,ödemenin bir kısmını bankadan havale ile gönderdik kalan kısmına vadeli çek vermek istiyoruz kendi çekimizi keseceğiz.
        Ama evrak tesliminde bankadan onaylı ödeme dekontu ibaresi var özellikle.
        Yani çek ile ödeme yapamıyormuyuz veya çek ile ödeme olursa hangi evrakları teslim etmemiz gerekmektedir.
        Şimdiden teşekkürler,

        Cevapla
  4. genel başvuru formunda :ödeme talep formunu girişini yaparken ödeme bilgisi bölümüne ne yazılmalıdır.Teşekkürler

    Cevapla
    • Ödeme talep formu dolduruyorsanız eğer işletmenin Banka Iban Nosu ve bağlı bulunduğunuz vergi dairesinin bilgileri girilmelidir.

      Cevapla

Yorum yapın