Kaz yetiştiriciliği hibe 2018 şartları nelerdir? Kaz yetiştiriciliği teşvik 2018 nasıl faydalanılır? Kaz yetiştiriciliğine devlet desteği 2018 nasıl başvuru yapılır? Devlet destekli kaz yetiştiriciliği nedir? Kaz çiftliği hibe desteği nasıl alınır? Kaz yetiştiriciliği hibe kredileri son başvuru tarihi, başvuru şekli nedir? Kaz yetiştiriciliği hibe oranı, limitler ve daha birçok konuyu haberimizden takip edebilirsiniz.
Ayırca TKDK 2018 hibe desteklerini ilan etti. Kaz çiftlikleri de 250.000 EURO‘ya kadar desteklenecektir. Başvurular, Şubat ve Mart 2018 tarihinde alınacak. Detayları öğren, hemen hazırlıklara başla! Desteğin detaylarını öğrenmek için tıkla!
Kaz yetiştiriciliği hibe 2018 desteği için bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Kafa karışıklığını önlemek adına böyle bir açıklama gereği ihtiyacı duyuyorum.
*** Mutlaka Okuyunuz ***
- Öncelikle aşağıda paylaşacağımız bilgiler, geçen yıla (2017) ait bilgilerdir. Geçen yıl (2017), kaz yetiştiriciliğine hibe ilanı verildi ve başvurular yapıldı.
- Şu an için başvuru yapabileceğiniz açık bir program yoktur.
- 2018 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tekrar ilana çıkılacaktır.
- Her ilde yapacağınız kaz yetiştiriciliğini Bakanlık desteklemiyor. Geçen yıl, sadece Kars, Ardahan ve Muş illerindeki girişimler desteklendi. Ancak iller değişebilir. 2018 yılında bu illerin değişeceğini öngörüyoruz.
- Kaz çiftliği hibe için yasal mevzuata buradan ulaşabilirsiniz. Bu mevzuat, 2019 yılına kadar geçerli olacaktır.
Kaz yetiştiriciliği hibe 2018 başvuru dönemine ait an ve an gelişmeleri takip için bizi Facebook sayfamızdan da izleyebilirsiniz. Facebook adresimizi takip etmek için beğen butonuna tıklayabilirsiniz.
[fblike]
Kaz Yetiştiriciliği Hibe 2017 Şartları Nelerdi?
Damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makina, alet ve ekipman alımı, ticari kaz işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, alet ve ekipman alımını kapsadı.
Tebliğ kapsamında, Kars ilinde 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, Kars, Ardahan ve Muş illerinde 500’er adet kapasiteli ticari kaz işletmeleri desteklendi.
Gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabildi.
Destekten faydalanamayacak olanlar ise şunlardı:
a) Hibe desteklerinden kamu kurum ve kuruluşları ile bunların ortaklıkları,
b) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının aynı konudaki faiz ve hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan yatırımcılar,
c) Kanuni takipte vergi borcu ve Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu olanlar,
ç) 5488 sayılı Tarım Kanunu’nun 23’üncü maddesi hükümleri uygulananlar, (İl Müdürlüklerince ÇKS sisteminden sorgulama yapılır.)
d)İflas etmek veya tasfiye edilmek, ilişkileri mahkemeler tarafından yönetilmek, kredi verenlerle anlaşma yapmak, işletme faaliyetlerini askıya almış olmak, bu konularla ilgili işlemlere tabi olmak veya ulusal yasa veya düzenlemelerle benzer bir durumdan kaynaklanan konumda olanlar,
e)Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler,
f)Destekleme prosedürü ile ilgili olarak kendi yükümlülüklerini yerine getirememe konusunda ciddi bir ihlal içinde bulundukları ilan edilmiş olanlar,
karar kapsamındaki desteklemelerden yararlandırılmazlar.
Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2017 Destek Oranı Nedir?
Kaz Yetiştiriciliği (Yeni inşaat yapımı, makina, alet ve ekipman alımı) destek oranı % 75’dir.
1.000 adet kapasitelik damızlık kaz kümes ve kuluçkahane inşaat yatırımlarında inşaat, makine alet ekipman için ödenecek hibe desteği 450.000TL’yi geçemez.
500 adet kapasitelik kaz kümes inşaatı yapımı, alet ve ekipman alımı için ödenecek toplam hibe desteği 110.000TL’yi geçemez.
Kaz Yetiştiriciliği Teşvik 2017 Başvuru Şekli, Yeri ve Başvuru Zamanı Nedir?
*** UYARI: 2017 başvuruları sona erdi. Yeni kaz çiftliği hibe ilanı 2018 yılında verilecektir. ***
Geçen yıl başvurular nasıl oldu, dilerseniz buna bir göz atalım.
Yeni inşaat yapımı, alet ekipman alımı için yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Müdürlüklerine başvururlar.
Başvurular, il müdürlüklerinde kurulan İl proje yürütme birimi tarafından kabul edilir.
Başvuru dosyasına geliş tarihi ve evrak numarası verilir. Bu tarih ve evrak numarasının başvuru sahibine de verilmesi zorunludur.
Projeyi ve/veya yatırım konusu ile ilgili istenilen belgeleri, yatırımın yapılacağı/ikamet ettiği yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır.
Proje başvuru dosyaları, hibe başvuru formu, değerlendirme kriterleri tablosu ve sunulabilecek diğer dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.
Başvuru süresi otuz gündü.
Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilecek olan son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.
Kaz Yetiştiriciliği Hibe Kredileri Gerekli Belgeler 2017 Nelerdi?
- Hibe Başvuru Formu (Kaz için Ek-2)
- İkametgah belgesi
- Yatırımcıya ilişkin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı (Tüzel Kişilik),
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),
- Temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (Tüzel Kişilik)
- Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tabloları (Ek-3) veya (Ek-4)
- Sabit yatırım yapılacak arazilere ait aidiyet belgesi. (Ek- 9) veya (Ek-10)
- Yeni inşaat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Yatırım yerinin eş, birinci derecede akrabalara ve kardeşlere müstakil tapu ile ait olması durumunda, alınacak noter onaylı muvafakat ile inşaat yapılabilecektir. Üzerine yeni inşaat yaptıracak işletmelerde arsanın yatırımcı ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğuna dair yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge istenecektir. (Yatırımı MPDK tarafından onaylandıktan sonra)
- Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için)
İlgili aşağıdaki yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.
meraba ben antalya lıyım ve kaz yetiştiriciliği yapmak istiyorum şartlar nelerdir yerim var satılır sadece kaz çiftliği için ne kadar kredi çekmem gerekiyor ve kaz yetiştiriciği için çiftçi belgesi istenir mi ben bu işe sıfırdan başlamak istiyorum en son olarak tarım bakanlığı kaz yumartası satmak istesem bana pazar bulabilir mi
Davut Bey,
Kaz hibe desteği sadece belli illerde verilmektedir. Kaz çiftliği için kredi miktarı, kapasitenize göre değişmektedir.
Kaz veya ördek çiftliği için kredi kullanmak istiyorumNe kadar bir arazi gerekir küçük kapasiteli bir çiftlik için.Bursada oturduğum için hibe desteği olmaz da
Arazi konusu teknik bir konu, bilemeyiz. Ancak kaz yetiştiriciliği bu yıl Bursa’da desteklenmedi.
43 yaşındayım Tekirdağ’da yaşıyorum girişimcilik belgem var. Kaz yetiştiriciliği için (işkur. KOSGEB . SOSYAL YARDIMLAŞMA ve Tarım bakanlığı) HERHANGİ BİRİNDEN DESTEK alabilirmiyim. Eşim çalışmıyor herhangi bir gelirim yok.
Kaz yetiştiriciliği için Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’ndan destek alınabilir. Ancak, başvuru her zaman yapılamıyor. Dönem dönem çağrı ilan ediliyor ve her il için verilmiyor bu destek. Engelli raporu varsa İŞKUR engelli hibe programında da faydalanılabilir. Sosyal yardımlaşma kömür, eğitim, gıda, sağlık gibi konularda destek veriyor. KOSGEB, kaz yetiştiriciliğine ise destek olmaz.
Kaz destedği sadece kars,ardahan, muş için mi? 2018 için iller belli mi?
Ender Bey,
2018 için iller belli değil. Tebliğ değişebilir elbet.