İpek böceği yetiştiriciliği devlet desteği 2018 nedir? İpekböceği yetiştiriciliği teşvik 2018 şartları nelerdir? Hangi iller destek kapsamındadır? İpek böcekçiliği hibe 2018 başvuru zamanı nedir? Başvuru işlemleri nasıl yapılmalıdır? Gerekli evraklar nelerdir? Destek oranı nedir? Daha birçok detayı haberimizde bulabilirsiniz.
İpek böceği yetiştiriciliği devlet desteği dediğimizde sadece aklınıza tek bir destek programı ya da kurum gelmemelidir. Bu konuda destek veren birden fazla kurum ve destek programı bulunmaktadır. Bu nedenle, tek bir teşvik ya da destekten bahsedemeyiz.
Şimdi dilerseniz, ülkemizde ipekböceği yetiştiriciliği iş fikrine destek veren kurumları ve destek programlarını anlatmaya başlayalım.
İpek böceği yetiştiriciliği devlet desteği 2018 nelerdir?
Ülkemizde bu konuda tek bir destek programı yok. Birden fazla kurum, bu konuda destek ve teşvik verebilmektedir. Bu kurumları ziyaret ederek destek programları hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca aşağıda bilgileri verdiğimiz destekleri de inceleyerek size uygun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ipek böceği yetiştiriciliği devlet desteği
Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü internet sayfasından ipek böceği yetiştiriciliği devlet desteği şartları dönem dönem açıklanmaktadır. Uygulama rehberine göre, ilan edilen illerinde 10 kullanıcılı toplu besleme evi ve kapama dut bahçesi tesisi yatırımları için hibe desteği uygulanabilmektedir.
Gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilmektedir. İpekböcekçiliği yatırımları için köy tüzel kişiliği/kozabirlik veya bağlı kooperatifler de başvuruda bulunabilirler.
Başvurular, ilan edilen tarihlerde yapılabilmektedir. Ne zaman ilan edileceğini Tarım ve Ormancılık Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.
Yeni inşaat yapımı, alet ekipman alımı için yatırımcılar; başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Müdürlüklerine başvururlar.
Başvurular, il müdürlüklerinde kurulan İl proje yürütme birimi tarafından kabul edilir. İl proje yürütme birimleri, illerin gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlükleri bünyesinde kurulmaktadır.
Tarih ve evrak numarasının başvuru sahibine de verilmesi zorunludur. Tarih ve evrak numaranızı almayı unutmayınız.
Projeyi ve/veya yatırım konusu ile ilgili istenilen belgeleri, yatırımın yapılacağı/ikamet ettiği yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır.
Proje başvuru dosyaları, hibe başvuru formu, değerlendirme kriterleri tablosu ve sunulabilecek diğer dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.
Başvuru süresi otuz gündür.
Destek oranı nedir?
Destek oranı % 100‘dür. (Besleme evi yapımı, makina-alet ve ekipman alımı, dut bahçesi tesisi)
İpekböcekçiliği desteklemesinde ödenecek hibe desteği 250.000 TL’yi geçemez.
Gerekli evraklar nelerdir?
- Hibe Başvuru Formu (Arıcılık için Ek-1, Kaz-Hindi, İpekböcekçiliği için Ek-2)
- İkametgah belgesi
- Yatırımcıya ilişkin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı (Tüzel Kişilik),
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),
- Temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (Tüzel Kişilik)
- Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tabloları (Ek-3) veya (Ek-4)
- Sabit yatırım yapılacak arazilere ait aidiyet belgesi. (Ek- 9) veya (Ek-10)
- İpekböcekçiliği yatırımları hariç olmak üzere, yeni inşaat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Yatırım yerinin eş, birinci derecede akrabalara ve kardeşlere müstakil tapu ile ait olması durumunda, alınacak noter onaylı muvafakat ile inşaat yapılabilecektir. Üzerine yeni inşaat yaptıracak işletmelerde arsanın yatırımcı ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğuna dair yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge istenecektir. (Yatırımı MPDK tarafından onaylandıktan sonra)
- Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için)
Desteklemeye başvuracak gerçek ve tüzel kişiler, destekler hakkında illerde bulunan İl Proje Yürütme Birimine başvurarak, hibe programına ait uygulama rehberleri, başvuru formları ve bilgilendirici diğer dokümanları herhangi bir bedel ödemeden alabilirler.
Genç çiftçi ipekböcekçiliği devlet desteği 2018 nedir?
Bu desteğin üst limiti 30.000 TL’dir. Her yıl Mart veya Nisan aylarında başvurular alınmaktadır. Bu destek kapsamında ipekböcekçiliği iş fikriniz için başvuruda bulunabilirsiniz.
Merhaba bende ipekböcekciği işine merak saldım.Ankara da ikamet ediyorum.Ailem Kayseri de .Devlet Kayseri ve ankaraya hibe yapar mı bir de bu iş dut yaprağıyla orantılı olduğu için şimdi dut yaprağı bitmek üzere bu yüzden mevsimsel mi
devlet sadece para yardımın da bulunuyor dut yaprağı yada ağacı da veriyor mu
Sümeyye Hanım,
Bu yıl Bursa ve Diyarbakır illerindeki yatırımcılara veriliyor destek. Besleme evi yapımı, makina-alet ve ekipman alımı, dut bahçesi tesisi için destek verilecek. %100 ve 250.000 TL. Ankara ve Kayseri için kesin bir yorumda bulunmak istemem ama biraz zor.
istanbulda yasiyorum ipekbocegi isini nasil yapabilirim bu is iki aileyi gecindirirmi
İpekböcekçiliğinin merkezi Bursa’dır. Zaman zaman %100 e kadar destek alabilme şansı doğmaktadır. Eğer tecrübeniz varsa bu işte, iki aileyi de geçindirir.
Ailen geniş kalabaliksan olur ama işi biliyorsan sinek ilacından bile sigaradan parfümün karincadan kuştan fareden kendini koruyamayan bir böcek hiç bir koruması kalkanı yok
Mrb bende ipekbocegi yetiştiriciliği yapmak istiyorum ailem eskiden ipek böceği yetiştiriciliği yapmış Bilecik in beldesinde ikamet ediyorm son başvuru günü ne zaman nereye basvuru yapamamiz gerekiyor
Başvurular sona erdi Zeynep Hanım.
Merhaba ben Bursa da ikamet ediyorum. Mustafa Kemal Paşa ilçesinde bahçeli kullanılmayan bir evimiz var. Orada ipek böcekçiliği işi yapmak istesem destek alabilir miyim ? Yoksa illa yüksek standartlarda yeni bir tesis kurulumu mu isteniyor?
Sadece ipek böceği yetiştirme için destek talep edilebilir mi illa dut bahçesi tesisi de kurma zorunluluğu var mı?
Destekler yılda bir kere mi veriliyor ?
Destek başvurusu yapmak yada destek alabilmek için Çiftçilik belgesi almak/sahip olmak ya da şahıs şirketi kurmak gibi zorunlulukları var mı?
Uygun şartlar sağlanması durumunda her mevsim üretim yapılabilir mi, yoksa yılda sadece 1 kez mi üretim yapılabiliyor ?
Bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler..
Simge Hanım,
Destek dönem dönem veriliyor. Başvuru dönemi tamamlandı bu yıl. Dut bahçesi kurma zorunluluğu yok. Besleme evi için de destek alabilirsiniz. % 100 destek. Bu çok nadir görülür devlet desteklerinde. Desteğe tüzel kişiler ve gerçek kişiler başvuru yapabilir. Nihayetinde bir işletmenin olması isteniyor. Üretim kısmı ise profesyonel olarak ilgilendiğim bir alan değil. Destek uzmanı olarak üretimin her mevsim yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum.
Her mevsim değil yılda kırkbeş gün yetişmesi ve sarması ön gundede dalda yaş kozanın kuruması gerekiyor nisan sonlari böcek karınca halde gelir kirbes günde dort sefer uyur son uykusu hariltidir ki adamı min iflagini keser sürekli dal kesip yaprak koyman gerekir önüne artı soğuk olursa ortamı gün suresi çoğalır zahmetin katlanır ben dokuz senedir yapıyorum ama kendi imkanlarimla şimdi destek varsa sade bursa diyarbakir değil sakaryayida kapsasin
2018 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR BİLGİNİZ VAR MI ERDİ BEY? BİR DE SADECE BURSA VE DİYARBAKIRA HİBE VERİLMESİ HAKSIZLIK DİĞER YERLERDE DUT MU YETİŞMİYOR.
Önümüzdeki yıl aynı dönemde tekrar açıklanabilir. Yeni destek açıklanır açıklanmaz sitemizde duyuracağız. Takipteyiz. İller önümüzdeki dönem farklılık gösterebilir.
Ben Sakarya akyazı da ikamet ediyorum bu destekten yararlanmak istiyorum ayrı birşey birde bursa koza koop a uyeyim bulunduğumuz bölgede koza yapan çok az neden bu ralardada yok madem hibe var birlik bizi uyarmiyor hibe va destek var diye bursaya Sakarya arası nedir ki Diyarbakır çıkıyor da bize çıkmıyor
Destekleri takip gerekli Ayhan Bey. Destekler konusu çok dinamik bir konu. İpek böcekçiliği ile ilgili tekrar destek ilanı çıkacaktır. Ancak hangi illeri kapsayacağı değişkenlik gösterebilir.
sakarya adapazarında yaşıyorum babamın 30 dönüm yeri var burada ipek böceği yetiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim ve bizim il bu destekten yararlanabilir mi ?
Destek başvuruları sonladı. Şuan için faydalanamazsınız. Ayrıca bu destek her şehirde geçerli değildir.
Ben samsundayım ipek böceği tohumunu nerden alabilirim hangi ayda alıyoruz yılda kaç defa yapılıyo
Bu teknik bir konu Kayhan Bey. Yardımcı olamayacağız.
merhaba bende diyarbakırda ipek böcekciliği işini yapmak isterim. nasıl ver nerden başlamam gerekiyor bilgi veririseniz sevinirim birde hibe olayı nasıl alabilirim.
Henüz yeni hibe programı ilan edilmemiştir. Bu haber bir önceki hibe programının ilanıdır. Yenisi ilan edildiğinde güncellenecektir.