Brahma tavuk fiyatları 2018, Brahma tavuğu fiyatı, Brahma tavuk çeşitleri, Brahma tavuk yumurtası, Brahma tavuğu hakkında tüm detaylı bilgiyi sizler için bir araya getirdik.
Ancak, yazımızın da başlığı itibariyle öncelikle Brahma tavuk fiyatları 2018 konusu inceledik. Daha sonra Brahma tavuğu ile ilgili tüm bilgileri sizler ile paylaşmış olacağız.
Güncel Duyuru>>> Brahma Tavuk Yetiştiriciliği konusunda çiftlik açmayı düşünürseniz, destek için Genç Çiftçi 2018 Hibe Başvurusu isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
İlgili İçerik>>> Şu an oldukça popüler olan bir tavuk türünü de bu arada sizler için araştırdık. Bu tavuğun bilgilerine ve fiyatlarına Mavi Yumurta Tavuğu Fiyatı ve Bilgileri sayfasından bakabilirsiniz.
Brahma Tavuk Fiyatları 2018 Nedir?
Brahma tavuk fiyatları 2018 yılında 100 TL ile 140 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Brahma civciv fiyatları ise 5 TL ile 20 TL arasında değişmektedir. Alacağınız adet miktarı, birim fiyatı doğrudan etkilemektedir. Toplu alımlarda oldukça indirimli fiyattan alabilmeniz mümkündür.
Brahma tavuk fiyatları, yaşa göre de değişkenlik göstermektedir. 3-6 aylık Brahma tavukları 50 TL’den başlarken, 1 yaş üstü Brahma tavukları 100 TL ile 200 TL arasında değişmektedir.
Bu nedenle, net bir fiyat vermek oldukça zor olacaktır.
Bazı tavuk çiftliklerinden de güncel Brahma tavuk fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
Fiyat bilgisi almak için tıklayınız.
Fiyat bilgisi almak için tıklayınız.
Ayrıca buradan sahibiden Brahma tavuk satılık ilanlarını da incelemeniz mümkündür.
Brahma Tavuk Cinsi Nedir?
Ülkemizin en fazla merak uyandıran tavuk cinslerinden biri de Brahma tavuğu cinsidir. Bu merak ise iriliklerinden gelmektedir. Brahma tavuğu, heybetli ve iri yapısıyla adeta birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Orijini Hindistan’a dayanmaktadır. Brahmalar, aslında Malay ve Cochin ırklarının melezlenmesiyle elde edilmiş olan bir Asya ırkıdır. Bu yönüyle de oldukça ilginç bir tavuk cinsidir.
İlgini Çekebilir: Tavuk Cinsleri Tablosu (Tüm Cinsler)
Brahma Tavuk Çeşitleri Nelerdir?
Brahma tavuk çeşitleri, özellikle bu tavuğa ilgi duyan vatandaşlarımız tarafından oldukça merak edilmektedir.
Amerikan Standartlar Enstitüsü’ne göre üç tür Brahma cinsi vardır. Bunlar; light, dark ve buff’dır. Buff’lar oldukça iri yapılıdır.
- Light Brahma cinsi, beyaz siyah tüylüdür. Siyah bir kuyruğa sahiptir. Horozlarının ise boyun tüyleri siyah şeritlidir.
- Dark Brahma cinsinde ise dişi ve erkek türlerinde farklılıklar vardır. Dişiler koyu gri, erkekler ise siyah tüylüdür.
- İri yapılı Buff Brahma cinsi ise light brahma ile aynı renklidir. Ancak temel renkleri altın sarısıdır.
Brahma Tavuğunun Özellikleri Nelerdir?
Brahma tavuğunun oldukça fazla özelliği bulunmaktadır. Şimdi dilerseniz, Brahma tavuğu hakkında tüm bilgileri madde madde sıralayalım:
- Ortalama canlı ağırlıkları, horozlarda 5.4 kg, tavuklarda 4.3 kg’dır.
- Brahmalar oldukça gösterişli tavuklardır. En gösterişli çeşidi yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Buff’dır.
- Oldukça güzeldirler. Bir bakan bir daha bakar, diyebiliriz. Zaten Brahmaları, Brahma yapan da bu özelliğidir. Estetik açıdan oldukça dikkat çekicidir.
- Küçük ibik ve sakalları, oldukça fazla tüylenmiş bacakları ve paçalı ayakları, iri ve sakin görünüşleri ile tipik Asya ırkı özelliği gösterir. Bir melezdir.
- Sakin ve arkadaş canlısı olan bu tavuk cinsi, kümes ve sergi hayvanlarıdır. Diğer tavuklar gibi hırçın değildir. Arkadaş ve dost olma özellikleri ile dikkat çekerler.
- Kolay kolay her şeyden korktukları söylenemez. Tavukların korkak hayvanlar olduğu bilinir. Halbuki Brahma tavuğu hiç de öyle değildir. Çok fazla tehdit edilmedikçe kolay kolay korkmazlar.
- Brahma tavukları, çocuklarla arkadaşlık için oldukça iyi bir seçimdir. Yukarıda da ifade ettiğim gibi arkadaş canlısı bir hayvandır. Bahçeniz varsa ve tavuk yetiştirmek istiyorsanız, Brahmalar tam size göre derim.
- Rahat ve sakin tavırları nedeniyle çok kolay eğitilebilirler. Eğitilebilir olduklarından diğer tavuklara nazaran bir adım öne çıkarlar.
Brahma Tavuk Özellikleri 2. Bölüm
- Brahmalar çok meraklı bir tavuk ırkıdır.
- Sıcak ve soğuk iklim şartlarına oldukça dayanıklıdır. Ancak, çamurlu ortamları pek fazla sevmezler. Soğuk ya da sıcak onları çok fazla etkilemez. Bu nedenle, mevsim şartlarına oldukça uyumlu oldukları çok rahat bir şekilde söylenebilir.
- Brahmalar etçi olarak pek düşünülmemektedir. Çünkü büyüme hızları yavaş, olgunluk yaşları uzun ve paçalıdır. Tam anlamıyla etçi olmadıklarını ifade etmek oldukça mümkündür.
- Standartlara göre ağır Brahma ırklarının tam bir olgunluk ve büyüklüğe ulaşması için, yaklaşık iki yıllık bir süre gereklidir. 2 yıl sonunda tam bir olgunluk ve büyüklüğe kavuşurlar. 2 yıl beklenmelidir.
- Diğer ırklara oranla iri ve büyük bir ırktır. Bu nedenle, kümes kapıları geniş olmalıdır. Kümes kapılarının dar olması onları oldukça rahatsız eder. Bu özellikleri dikkate alınarak kümes kapıları inşa edilmelidir.
- Çabuk hastalanmayan bir ırktır. Adaptasyon özellikleri oldukça iyidir. Soğuk ve sıcak iklim şartları onları çok fazla etkilemez. Bu özellikleri ile hayatta kalma güçlerinin fazla olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
- Grup halinde yaşamalarına ortam hazırlanmalıdır. Bireysel yaşamdan ziyade bir arada yaşamı tercih ederler. Bu nedenle, buna uygun ortam hazırlamak, çevre şartlarını bu özelliklerine göre oluşturmak oldukça önemlidir.
- Yeterli alana ihtiyaç duyarlar.
- Gaga yapısı sağlamdır.
- Tehlikelerden çok fazla kaçamazlar. Onları korumanız gerekir.
- Çok fazla uçma özellikleri olmadığı için kaçma eğilimleri yoktur. Kısa bir çit dahi onları durdurmaya yetebilir.
- Brahma civcivleri ise erken dönemde cinsiyet açısından ayrılabilmektedir.
- Brahma horozu ise günümüzde en çok ABD’de yetiştirilmektedir. Bazı cinsleri gerçekten oldukça heybetli olabiliyor.
Brahma Tavuk Cinsi ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Eğer döllülüklerini artırmak isterseniz, arka tüyleri kesilmelidir. Ayak tüyleri fazla olanlarda, ayak uyuzuna karşı kontrol yapılmalıdır. Çamurlu ortamlar, Brahma tavuk cinsine göre değildir. Yağmurlu zamanlarda vakit geçirebilecekleri uygun alanlar oluşturulmalıdır.
Brahma Tavuğu Yumurtası ve Fiyatları ile İlgili Önemli Bilgiler Nelerdir?
- Yumurta sayıları çok fazla değildir.
- Brahma tavuğunun yıllık yumurta verimleri 110 – 140 adet arası değişmektedir.
- Yumurta rengi kahverengidir.
- Yumurtaları iri değildir.
- Yumurta ağırlığı yaklaşık 55 gr. civarındadır.
- Yumurtasının fiyatları ise oldukça yüksektir. Tane fiyatı 7 TL ile 10 TL arasında değişmektedir. Bu yönden, ticari açıdan avantajlıdır.
BU YAZI DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti 2018 Projesi