Tavuk Çiftliği Projesi Kurmanın Maliyeti 2018 Ne Kadar?

Tavuk çiftliği projesi kurma maliyeti 2018 yılında ne kadar olmuştur, biliyor musunuz? Tavuk çiftliği kurmak istiyorum, mantıklı mı? Tavuk çiftliği kurmak için ne lazım? Satılık ve kiralık tavuk çiftlikleri ne kadardır? Prefabrik tavuk çiftliği kurulumu maliyeti ne kadar? Çadır ve Anahtar teslim tavuk çiftliği yapan işletmeler var mı? Tavuk çiftlkleri nasıl kurulur? Tavuk çiftliği projesi nasıl yapılır?  Çiftlik kurma şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde…

>>>Son Dakika: Tarım Bakanlığı tarafından Tavuk Çiftliklerini Kurma desteği 2 Nisan 2018’de başlamıştır. Bu desteğe de Genç Çiftçi Hibe 2018 başvuru sayfasından ulaşabilirsiniz.

Not: Ayrıca çok popüler bir tavuk türünün çiftliğini kurmak isterseniz, öncelikle bu tavukla ilgili ayrıntıları ve fiyatları açıkladığımız mavi yumurta yumurtlayan tavuk fiyatları ve özellikleri adlı makalemiz de oldukça ilgi gördü, dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Projesi Kurma Maliyeti 2018 Ne Kadar?

Son yıllarda tavuk çiftlikleri kurmak, yatırımcılar için oldukça cazip hale gelmiştir. Bunun başlıca nedenleri:

  • Kırmızı et fiyatlarının sürekli artması
  • Beyaz et tüketiminin artması
  • Yüksek protein değerlerine sahip olması
  • Sağlıklı olması
  • Kazançlı iş potansiyeline sahip olması

Burada ”Bu çiftlikler nasıl işletilir?”den ziyade nasıl kurulur, projesi nasıl yapılır, kurma maliyeti vb. konularına yer verilecektir.

Tavuk çiftliği projesi konusunda kurulacak olan tavuk çiftliğinin türüne göre de maliyet değişecektir. Günümüzde çadır tipi çiftlikler ile prefabrik tavuk çiftlikleri farklı maliyetlerde kurulumu gerçekleşmektedir. Çadır tavuk çiftlikleri, kurma maliyeti açısından oldukça uygundur. Genellikle salma tavukçulukta kullanılır. Prefabrik tavuk çiftlikleri ise modern çiftliklerdir. Hem salma tavukçuluk için hem de organik yumurta üretimi için dünya standartlarına uygun bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu ayrımlara özellikle vurgu yapmakta fayda var.

Kısaca çiftlik kurma maliyeti 2018 aşağıdaki parametrelere göre değişmektedir:

  • Tavuk kapasitesi : Hem tavuk maliyeti hem de fiziki kurulum maliyeti açısından etkilemektedir. 1000 adet tavuk kapasitesi olan çiftlik ile 10.000 adet tavuk kapasitesi olan bir çiftliğin kurulum maliyetleri farklı olacaktır.
  • Çiftlik türü: Çadır türü mü? Yoksa prefabrik mi? Hangi türü seçecekseniz, kuracağınız çiftliğin maliyeti de bundan doğrudan etkilenecektir.
  • Altyapı: Elektrik, su vb. tesisatlar hazır mı? Yoksa sıfırdan çekilecektir. Altyapısı hazır bir bölgede kurulacak olan çiftlik ile olmayan bir çiftlik arasında hem zaman maliyeti hem de maddi anlamda maliyet farklı olacaktır.

30.000 kapasiteli bir çiftliği kurmanın maliyeti, 2018 yılında yaklaşık 300.000 TL olacaktır.

Çiftlik kurma iş fikrinizi, sıfır faizli veya düşük faizli  kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Hemen destekler.net/tavuk-ciftligi-kredisi/ bağlantısını ziyaret et.

Ayrıca tavuk türü, yem türü vb. değişkenlerde kurulum maliyetlerini etkilemektedir. Hatta çiftliğin kurulacağı il dahi bu maliyetleri doğrudan etkilemektedir.

Sonuç olarak, tavuk çiftliği projesi baz alındığında çiftlik kurma maliyetini etkileyen birçok parametre bulunmaktadır. Bu nedenle, size uygun bir maliyet önermem çok doğru olmayacaktır. Eğer yatırımınız yüksek olacaksa yatırım yapmadan önce mutlaka bir fizibilite çalışması yaptırmanızı öneririm. Böylelikle, yapacağınız yatırımda riskinizi minimize yani en aza indirmiş olursunuz.

Çadır Tavuk Çiftliği Maliyeti 2018 Ne Kadar?

Çadır tavuk çiftliği maliyeti, prefabrik tavuk çiftliği kurulumu maliyetine göre oldukça farklı ve maliyet açısından uygundur.  Salma tavukçuluk için oldukça idealdir. Çadır çiftliğini kurma maliyeti kapasiteye göre değişmektedir.

Size fikir vermesi açısından bir maliyet hesabı yapmak istiyorum. En azında bu maliyet hesabı size doğrudan bir fikir verecektir.

Şimdi dilerseniz, 1000 adet tavuk kapasitesine sahip çadır çiftlik maliyetine bir göz atalım.

  • 150 metrekare,
  • izolasyonu yapılmış,
  • yeterince plastik yemlik ve sulukların bulunduğu,
  • fan sistemlerinin kurulu olduğu

bir çadır çiftliği maliyeti KDV dahil yaklaşık 15.000 TL ile 17.000 TL arasında değişmektedir.

Zemin için beton veya parke taş maliyetleri de dahil edildiğinde toplam maliyet 20.000 TL‘ye kadar çıkabilmektedir. Bu rakamlar, ortalama tutarlardır. Siz bu maliyete +- 2.000 TL yapmalısınız.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulumu Maliyeti 2018 Ne Kadar?

Prefabrik tavuk çiftliği maliyeti, çadır çiftliği maliyetine göre daha yüksektir. Organik yumurta üretimi ve salma tavukçuluk için oldukça uygundur. Eğer, organik yumurta üretimi yapacaksanız, prefabrik olanını öneririm. Maliyetleri yüksek olsa da uzun vadede yatırımınız için çeşitli avantajlar sağlayacaktır. Profesyonel tavukçulukta prefabrik olan önerilir.

Fikir vermesi açısından yine bir örnek ile maliyet hesabı yapmak istiyorum. Umuyorum ki, çiftlik kurmak istiyorum diyenlere bir fikir verecektir.

  • 1000 adet tavuk kapasitesine sahip,
  • yaklaşık 150 metrekare,
  • yemlik ve suluk sistemi hazır,
  • fan ve aydınlatma tesisatı kurulu,

nakliye ve kurulum masrafları dahil bir prefabrik tavuk çiftliği maliyeti KDV dahil yaklaşık 50.000 TL ile 60.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.  Elektrik tesisatı, jeneratör, beton maliyetleri de dahil edildiğinde bu maliyet yaklaşık 80.000 TL‘ye kadar çıkabilmektedir.

Bu tutarlar, ortalama rakamlardır. Üç aşağı beş yukarı size bir fikir verecektir. Ancak, yüksek rakamlarda bir yatırım olacaksa bunu yapılabilirlik analizi ile desteklemelisiniz. Bazı yatırımcılar fizibilite çalışmalarına 20 – 30 bin TL vermemek adına ellerindeki sermayelerinden oluyorlar.

Önceden planlı bir şekilde yatırım yapmayı, yüksek yatırım rakamları için kesinlikle öneriyorum.

Anahtar Teslim Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti Ne Kadar?

Yukarıda yer alan maliyetler, anahtar teslim tavuk çiftliği maliyeti değildir. Çiftlik için ayrıca tavuklara ve yeme de ihtiyaç bulunmaktadır. 1000 adet tavuk ve yaklaşık 3 tonluk yem maliyetleri de dahil edildiğinde 1000 adet tavuk kapasiteli anahtar teslim çiftlik kurma maliyeti çadır tipi için 40.000 TL’lere, prefabrik tipi için 100.0000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu durumda, çiftliği kurmuş olursunuz. Buna yönelik birçok firma bulunmaktadır.

Belli rakamlara anlaşarak anahtar teslim tavuk çiftliğinizi alabilirsiniz. Bu sayede, eğer tecrübeniz yok ise tecrübe kazanmış olursunuz.

Tavuk Çiftliği Getirisi 2018 Ne Kadar Olur?

Yukarıda da ifade ettiğim üzere kaç adet tavuk ile bu işi yapacak iseniz getiriniz de o oranda artacaktır. Kapasiteniz ile tavuk çiftliği getirisi doğru orantılıdır. Aslına bakarsanız, bu durum her sektör için geçerlidir. Malınız çok ise geliriniz de çok olur.

Biz yine de size fikir vermesi açısından bazı bilgileri paylaşalım. Biliyorsunuz, tavukların dönemi vardır. Bir dönem, yaklaşık 45 gündür. 15 gün de dönem hazırlık süreci vardır. Toplam 60 gün bir dönemi oluşturur aslında.

Bir dönemde bir tavuk, ortalama 1 lira kazandırır.

Bu da şu demek oluyor: Eğer 1.000 tavuğunuz var ise her dönem için 1.000 TL geliriniz var demektir. Eğer 100.000 tavuğunuz var ise her dönem için 100.000 TL geliriniz olacak, demektir. Dönemin 60 gün olduğunu ifade etmiştim.

Ancak, şöyle bir durum da söz konusu ki, giderleriniz de var. Ortalama bu gelirin yarısı giderlerinizi karşılayacaktır. Benim o kadar giderim olmaz, demeyin. Elektrik, kömür, su, çalışan giderleriniz oldukça fazla olacaktır.

O zaman 100.000 tavuk kapasiteli bir çiftliğin yılda net 300.000 TL getirisi olacaktır.

Tavuk Çiftliği Projesi Kurmak Mantıklı mı? Kazançlı mı?

Bu sorunun cevabı aslında yine kişiden kişiye değişir. Ancak, kar açısından soruyorsanız tek bir cevabı olabilir: Evet, kesinlikle mantıklıdır. Çünkü yatırımın kendisini amorti etme süresi oldukça kısa.

Ancak, aşağıdaki parametreler de sizin açınızdan çiftlik kurmanın mantıklı olup olmayacağını belirleyecektir. Peki ama nedir bu parametreler?

  • Tecrübeli misiniz? Eğer çiftlik konusunda tecrübe sahibi iseniz, evet çiftlik kurmak, sizin adınıza mantıklıdır.
  • Sermayeniz yeterli mi? Eğer yeteri kadar sermayeniz varsa çiftliğiniz 2-3 yıl içinde yatırım tutarını amorti edecek ve artıya geçeceksiniz. 2-3 yıl sadece işletmeye çalışmanız gerekecektir. Sonrasında ise her yılki kar size kalacaktır. Bu nedenle, sermayenizin güçlü olması gerekmektedir.

Yukarıda sıraladığım iki unsur, sizin için en önemli parametrelerdir. Bu nedenle, kar açısından oldukça kazanlı olan bu girişimin sizin için mantıklı olup olmayacağı bu unsurlara bağlıdır.

Tavuk Çiftliği Kurmak için Ne Lazım?

Çiftlik kurmak için bazı ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır. Peki ama nedir bunlar?

  • Tavukları besleme ve sulama ekipmanları,
  • tavuk işleme makineleri,
  • atık tasfiyesi ekipmanları,
  • hastalık ve haşere mücadelesi ekipmanları,
  • kuluçka ekipmanları

Yukarıdaki ekipmanları mutlaka tedarik etmelisiniz. Ayrıca, çiftliği kurmak için de çeşitli belgeleri temin etmelisiniz. Bir sonraki başlıkta bu belgeleri açıklayacağım.

Tavuk Çiftliği Kurmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Çiftlik kurmak için aşağıdaki belgeleri temin ve tedarik etmelisiniz.

Tavuk çiftliği kurmak için gerekli belgeler
Tavuk Çiftliği Projesi için gerekli belgeler

Bu belgeleri adım adım çıkarmalısınız. Çiftliğinizin resmiyet kazanması açısından bu belgeler gerekmektedir.

Tavuk Çiftliği Projesi Sahibinden – Satılık ve Kiralık Tavuk Çiftliği 2018

Piyasada her şeyi ile hazır kurulu satılık ve kiralık tavuk çiftliği bulmak mümkündür. e-ticaret ve ilan sitelerinde bu ve benzeri satış ve kiralamalara rastlamak söz konusudur.

Ben bu çiftlikleri sizler için araştırdım.

İstanbul

Ankara

Bursa

Adana

Diğer illerdeki satılık ve kiralık tavuk çiftliklerini öğrenmek için tıklayınız.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

 Tavuk ırkları tablosu,

Brahma Tavuk Fiyatları ve Cinsi,

Ataks Tavuk Fiyatları ve Özellikleri

Tavuk çiftliği kurma maliyeti 2018 yazımız için tavuk çiftliği kurmak istiyorum diyenler yorumlarını aşağıya bırakabilir. Tavuk çiftliği projesi ile ilgili soru ve görüşleriniz en kısa sürede uzmanlarımız tarafından değerlendirilerek cevaplandırılacaktır.

Yorum yapın